joi, 24 februarie 2011

Alfabet

Sunt litere bune si rele.Optimiste,pesimiste,slabe,puternice,hotarate sau mai putin hotarate,expresive sau nu.Ele iubesc sau urasc.

C l-a iubit mult pe G si invers.C era foarte diferit de G, desi stateau la cateva litere distanta.C este o litera calma,calda,dar credula.G era generos,galant dar gelos.Totusi erau fericiti.In timp ,au intervenit alte litere intre ei.T (eama) l-a alungat pe I(ncrederea) dintre C si G. In ajutorul lui I au venit  P(asiunea) si D(orinta),dar E(goismul) nu a stat nici el deoparte.M (ai ramai) a incercat cu I(ubirea) si cu S(peranta) sa-i convinga pe G(ata) si D(eloc) prin I(ertare).Dar erau prea hotarati. L(acrimile) si R(egretul) au aparut prea tarziu.Nu au mai putut face nimic pentru C si G.Un A(asta e) a tras cortina.

Au mai incercat si alte litere.

B (unatatea) l-a iubit mult pe O(rgoliul),dar O a parasit-o pentru S(iguranta).F (rica) a fost singura pana l-a intalnit pe I(mi pasa).Dupa un timp insa, I s-a intors la E(goism).
Parasit,O (rgoliul) a stat mereu in calea lui F (ericirea).F tinea mult la O,dar lucrurile intre ei nu mergeau prea bine.L-a parasit.O si cu R(autatea) l-au impins pe F (ericirea) in bratele lui S (per).
M (ereu) l-a iubit intotdeauna pe vecinul sau N(iciodata).Sunt foarte diferiti si totusi N este chiar o parte din M.Se iubeau,dar le era greu impreuna.Au renuntat la ce aveau intr-o zi.M nu a avut curaj sa lupte,sa mai incerce,sa creada in continuare.Ea nu era o litera hotarata ca D sau o luptatoare ca C-urile.N era influentabil ca A-urile.Au ales calea usoara.M a incercat cu A-uri nehotarate, cu E-uri visatoare,cu L-uri imature,cu Z-uri parasite .A incercat si N.Au renuntat intr-o zi.
Totusi, intre M si N va ramane mereu un P (poate).


Concluzie?Unele litere nu merita iubite.

Un comentariu: