duminică, 3 aprilie 2011

Proba de bac- Partea a II a-

Scrie un  eseu argumentativ de 15-30 de randuri despre ura pornind de la urmatoarea afirmatie :" Buzele mele si-au jurat a nu-ti mai rosti niciodata numele,nu vor mai lega niciodata cuvinte care sa te cheme, sufletul meu nu-ti va mai simti niciodata lipsa, mintea mi te va alunga din ganduri, iar eu..Eu nu voi mai fugi niciodata in bratele tale,in cautarea ta."-Camy

Atentie!In elaborarea textului de tip argumentativ, trebuie:
-sa respecti constructia discursului de tip argumentativ:structurarea ideilor in scris,utilizarea mijloacelor lingvistice adecvate exprimarii unei aprecieri;
-sa ai continutul si structura adecvate argumentarii pe o tema data: formularea ipotezei, enuntarea si dezvoltarea corespunzatoare a doua argumente adecvate ipotezei, formularea unei concluzii pertinente;
-sa respecti normele limbii literare (registru stilistic adecvat,normele de exprimare,ortografie si punctuatie).

Consider ca sintagma prezentata mai sus este justa, intrucat tu esti un porc ce nu merita nici aerul ce-l respira.Sufletul uman are insa nevoie atat de iluzii ,cat si de esecuri, iar cele din urma, asumate interior ca experiente de viata, ne ajuta sa ne imbogatim fiinta. Cu alte cuvinte, avem nevoie si de astfel de oameni pentru a le putea recunoaste valoarea oamenilor care intradevar o poseda.
Cand vorbim despre iubire, trebuie sa ne gandim ca la un serviciu social gratuit. Iubirea o daruiesti fara masura si fara a astepta nimic in schimb.Din cele mai vechi timpuri, inca de pe vremea faraonilor, iubirea, atat cea spirituala cat si cea trupeasca, era privita ca pe cea mai inalta traire pe care o poate poseda un om.Atat de inalta, incat ei credeau ca singura cale de a atinge zeii este prin iubire.
Revenind la afirmatia mai sus mentionata, sunt de parere ca desi iubirea este irationala, iar oamenii in care noi investim aceste sentimente nu pot fi alesi, eu o sa-ti smulg tot ce am investit in tine, oricat de greu mi-ar fi.
Pe de alta parte, gandindu-ma ce jigodie ai fost, cred ca o sa iti iau mai mult, o sa-ti iau si sufletul, pentru a nu putea niciodata sa o oferi altcuiva si in plus,ce folos are un suflet daca nu e folosit?
In concluzie,trebuie sa recunosc faptul ca imi lipsesti mult,dar nu tu cel de acum, si cel ce credeam ca il iubesc, dar conform afirmatiei de mai sus nu te voi mai aminti niciodata indiferent cat de greu ar parea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu